Toplinska izolacija

rehauU postojećim zgradama još uvijek puno novca odlazi u vjetar zbog starih prozora koji ne brtve. Zbog sve većih troškova grijanja tema toplinske izolacije dobiva sve više na važnosti. Jer energiju koju ne potrošite zbog prozora i vrata s toplinskom izolacijom, ne morate ni plaćati. Osim toga dobro izolirani prozori i vrata smanjuju propuh i time osiguravaju ravnomjerniju raspodjelu topline i veću udobnost stanovanja.

S prozorima i fasadama s kvalitetnom toplinskom izolacijom gubici energije se mogu djelotvorno reducirati, a tehnički i gospodarski aspekti zgrade se optimiraju. S prozorima iz REHAU-ovih profila investitori mogu ostvariti uštedu do 85% i tako se osigurati od povećanja cijena energije. Osim toga smanjenom potrošnjom energije smanjuje se emisija CO2 i pridonosi se trajnom očuvanju okoliša.

Kada je riječ o modernim rješenjima za prozore, fasade, zimske vrtove, vrata, rolete i kutije roleta, REHAU je vodeća kovačnica ideja. REHAU-ovi proizvodi su uvjerljivi ne samo zbog iznimne tehnologije i bogate ponude pratećeg pribora, već i osiguravaju iznimno ugodnu klimu stanovanja. Izvanredna toplinska i zvučna izolacija pridonose tome jednako kao i jedinstvena palete različitih oblika i boja.

S Uw-vrijednošću prozora do Uw = 0,73 W/m2K(1) profil GENEO pruža najvišu toplinsku izolaciju i jedinstven je u svojoj klasi. Zahvaljujući integriranim funkcionalnim komorama za dodatnu toplinsku izolaciju i s troslojnim izo-staklom može se uz znatno niže troškove nego do sada postići čak i nivo pasivne kuće. Na taj način prozorski profili GENEO pridonose očuvanju prirodnih resursa, smanjenju emisije CO2 i uštedi financijskih sredstava. U vrijeme stalnog porasta energetskih troškova to predstavlja iznimno važan aspekt za sve investitore.